Koelen en drogen

Met ruim 2.000 palletplaatsen in koelcellen, biedt Delta Fresh B.V. een flexibele capaciteit voor het op- en overslaan van gekoelde producten. De voornaamste producten die voor export- en handelsbedrijven worden opgeslagen zijn:
Chinese knoflook, appels, peren en gember.

Met drie dockshelters en een ruime hal heeft Delta Fresh voldoende ruimte om losse dozen knoflook uit containers snel te lossen en stapelen op pallets. Afhankelijk van het type dozen en de wensen van de klanten worden de pallets voorzien van hoeklatten en gebonden. Tevens wordt de kwaliteit van de geloste knoflook gecontroleerd en wordt er een knoflookrapport opgesteld.
Vervolgens wordt de knoflook en andere producten op gewenste temperatuur gekoeld bewaard. Voor de opslag van knoflook Delta Fresh beschikt over een EG - erkend in de categorie K douanevergunning tot beheer Entrepot type C. Voor bestellingen en verladingen naar buitenlandse klanten kunnen er transit (T1) documenten digitaal worden opgemaakt.

Een specialiteit van Delta Fresh is drogen van nat binnengekomen gember in dozen. De gemberdozen op pallets worden op pallets 1 tot 2 dagen voor de droogwand geplaatst alvorens deze in de opslagruimte worden bewaard. Hierdoor blijft de kwaliteit van de gember voor een langere periode gewaarborgd.